Close
Expeditor*
Email*
Cod antispam*
(Tastati codul de mai jos)

Centrul Medical Matei Basarab - Bucuresti Centrul Medical Matei Basarab - Bucuresti
*2662*CMMBTarif normal în orice reţea mobilă 021 302 9434
Program call center8-20 Luni - Vineri
8.30-13 Sâmbătă

Înscriere newsletter

Nume:

Prenume:

E-mail:

Sunt de acord să primesc informaţii de la Centrul Medical Matei Basarab.

Contul meu PacienţiParteneri
  1. TE INGRIJOREAZA RISC...

TE INGRIJOREAZA RISCUL DE TROMBOFILIE?

1 Octombrie 2017

Sunt din ce in ce mai frecvente cazurile in care femeile tinere, ca urmare a unor avorturi spontane sau sarcini oprite in evolutie, depisteaza prezenta unei afectiuni specifice coagularii sangelui - trombofilia. Sau cazurile unor femei tinere care, in urma nasterii naturale, se confrunta cu tromboflebita postpartum. De asemenea, adulti tineri, femei si barbati deopotriva care se confrunta la varste foarte tinere cu accidente vasculare, cu diverse localizari.


De multe ori, in asemenea situatii cauza o reprezinta afectiunea numita trombofilie, caracterizata prin tendinta crescuta la coagulare a sangelui, avand ca rezultat formarea de cheaguri care blocheaza circulatia normal a sangelui in vase. Pericolul, in consecinta, fiind reprezentat de restrictii de crestere, avortul spontan, chiar uneori moartea fatului in utero.


Sunt descrise mai multe tipuri de trombofilie, unele tipuri fiind mostenite (transmise genetic), in timp ce altele apar mai tarziu, pe parcursul vietii (dobandite).


Pentru a putea pune diagnosticul de trombofilie medicii recomanda obligatoriu analize speciale de laborator (in completarea celor simple precum hemoleucograma, coagulograma etc)


Centrul Medical Matei Basarab este recunoscut pentru laboratorul si echipa de medici, biochimisti si biologi care asigura eliberarea de rezultate corecte, folosind metode de lucru si sisteme performante. Detalii aici.


La gravide analizele de trombofilie sunt recomandate in special in trimestrul intai de sarcina. Nu orice rezultat pozitiv al unor mutatii genetice in sarcina este ingrijorator, insa este recomandat ca interpretarea rezultatelor acestor analize speciale sa fie facuta de catre medicul specialist hematolog, care este in masura sa recomande tratamentul potrivit, individualizat.


Va puteti programa consultatia la dr. Mihaela Lebedenco aici, alegand in formularul de programari specialittea hematologie clinica.


 

021 302 9434
Strada Matei Basarab 45, Bucharest 30671, Romania
Termeni si condițiiConfidențialitateCopyright © 2014 Centrul Medical Matei Basarab. Toate drepturile rezervate.
SEO monitor