Close
Expeditor*
Email*
Cod antispam*
(Tastati codul de mai jos)

Centrul Medical Matei Basarab - Bucuresti Centrul Medical Matei Basarab - Bucuresti
*2662*CMMBTarif normal în orice reţea mobilă 021 302 9434
Program call center8-20 Luni - Vineri
8.30-13 Sâmbătă

Înscriere newsletter

Nume:

Prenume:

E-mail:

Sunt de acord să primesc informaţii de la Centrul Medical Matei Basarab.

Contul meu PacienţiParteneri
  1. Profil factori de ri...

Profil factori de risc genetici trombofilie (Factor V Leiden, Factor II, gena MTHFR)

7 Aprilie 2015

Termenul de tromboza este folosit pentru a defini ocluzia unui vas de sange de catre un cheag sange aparut ca urmare a unei disfunctionalitati in coagulare. O multitudine de factori de risc sunt implicati in aceasta disfuntionalitate a coagularii, termenul general folosit pentru definirea lor fiind "trombofilie". In particular, predispozitia genetica poate duce la o crestere a riscului de tromboze.


 


  Factorul V Leiden este cea mai frecventa si cea mai importanta mutatie in genomul uman asociata cu trombofilia. Aceasta determina inactivarea mult mai lenta a Factorului V activat si stimularea pe o perioada mai lunga de timp a coagularii sangelui.  Mutatia heterozigota a Factorului V Leiden determina o crestere de 5 ori a riscului de tromboze pe cand, in cazul celei homozigote, riscul creste de 100 de ori.


 


  A doua cea mai frecventa mutatie este mutatia protrombinica (Factor II). La heterozigoti determina o crestere de 3 ori a riscului de tromboza sau trombofilie.


 


  Cresterea nivelului de homocisteina este binecunoscuta ca un factor de risc pentru tromboze venoase, mai ales in corelatie cu alte mutatii trombogene. Mutatiile aparute la nivelul genei MTHFR duc la cresterea nivelului de homocisteina.


 


  Centrul Medical Matei Basarab introduce determinarea simultana, la nivel genetic, a mutatiilor aparute la nivelul Factorului V, Factorului II si genei MTHFR, posibile cauze de trombofilie.

021 302 9434
Strada Matei Basarab 45, Bucharest 30671, Romania
Termeni si condițiiConfidențialitateCopyright © 2014 Centrul Medical Matei Basarab. Toate drepturile rezervate.
SEO monitor