Close
Expeditor*
Email*
Cod antispam*
(Tastati codul de mai jos)

Centrul Medical Matei Basarab - Bucuresti Centrul Medical Matei Basarab - Bucuresti
*2662*CMMBTarif normal în orice reţea mobilă 021 302 9434
Program call center8-20 Luni - Vineri
8.30-13 Sâmbătă

Înscriere newsletter

Nume:

Prenume:

E-mail:

Sunt de acord să primesc informaţii de la Centrul Medical Matei Basarab.

Contul meu PacienţiParteneri
  1. Neurologie pediatrică

Neurologie pediatricăNeurologia Pediatrică este o specialitate medicală dedicată diagnosticării și tratării bolilor care afectează sistemului nervos central și periferic la copil. Majoritatea afecțiunilor neurologice sunt boli cronice, care necesită un tratament de lunga durată si o continuă supraveghere medicală.

Afecțiunile copiilor se pot manifesta din prima zi de viață (boli genetice, boli metabolice, epilepsie) sau oricând, in funcție de prezența unor elemente declanșatoare (trigger) sau de vârsta de declanșare caracteristică pentru unele sindroame. De obicei cu cât pacientul ajunge mai repede la medic, în vederea stabilirii unui diagnostic, cu atât se poate stabili mai rapid un tratament și un regim de viață corespunzator afecțiunii respective.

Ce semne și simptome ar trebui sa ne facă să venim la medic?

Orice manifestare paroxistică, care poate include pierderea sau alterarea stării de conștiență, manifestari motorii pozitive (mișcări anormale) sau negative (pierderea tonusului postural sau al unei grupe musculare). Manifestările paroxistice pot aparea la orice vârstă și pot avea o semnificație patologică (de boală) sau pot apărea ca variante benigne (mioclonii de somn, atacuri de infiorare, vertigo paroxistic benign, agitație, ipsația, ticuri motorii sau verbale).

Orice deficit motor sau afecțiuni ale sensitivității pot indica un proces patologic, și necesita investigații suplimentare pentru a putea stabili un diagnostic corect și un tratament adecvat.

Investigații de care veți beneficia în cadrul unui consult de neurologie pediatrică:

➜ Consult clinic și neurologic: copilul va efectua o serie de probe prin care se pot identifica variate afecțiuni ale sistemului nervos, care orientează în continuare investigațiile paraclinice (analize de laborator, electroencefalograma, imagistica prin rezonanță magnetică - IRM).

➜ EEG (electroencefalograma) este o investigație non-invazivă, nedureroasă, care nu presupune niciun risc din partea copilului. Este o investigație funcțională (evaluează funcția cerebrală in momentul inregistrării) prin care se pot detecta modificările patologice ale funcției cerebrale (a creierului). Presupune înregistrarea undelor cerebrale atât în veghe cât și în somn, și efectuarea unor probe de stimulare în timpul înregistrării (hiperventilație, stimulare luminoasă intermitentă).

 

Dacă doriți o filtrare a datelor, tastați numele medicului sau denumirea serviciului în căsuța de mai jos:

Înapoi

Calculator specialitati

Total: 0lei
Bifați serviciile dorite din lista alaturata.
021 302 9434
Strada Matei Basarab 45, Bucharest 30671, Romania
Termeni si condițiiConfidențialitateCopyright © 2014 Centrul Medical Matei Basarab. Toate drepturile rezervate.
SEO monitor