Close
Expeditor*
Email*
Cod antispam*
(Tastati codul de mai jos)

Centrul Medical Matei Basarab - Bucuresti Centrul Medical Matei Basarab - Bucuresti
*2662*CMMBTarif normal în orice reţea mobilă 021 302 9434
Program call center8-20 Luni - Vineri
8.30-13 Sâmbătă

Înscriere newsletter

Nume:

Prenume:

E-mail:

Sunt de acord să primesc informaţii de la Centrul Medical Matei Basarab.

Contul meu PacienţiParteneri
  1. Ecografie generală

Ecografie generalăEcografia (ultrasonografia) este o metoda imagistica care foloseste undele sonore cu frecventa mai inalta decat limita superioara perceputa de auzul uman, in vederea producerii de imagini ale organelor interne. Ultrasunetul nu poate fi auzit de catre om.
Examinarea ultrasonografica este o metoda imagistica fara efecte adverse asupra organelor si tesuturilor examinate, putand fi utilizata in diagnosticul multor afectiuni la femeile insarcinate si copii. Nu foloseste radiatii, nu este invaziva.
Ecografia este utilizata in obstetrica-ginecologie, afectiuni abdomino-pelvine, patologia mamara, patologia tiroidiana, patologia pediatrica, ortopedie, urologie etc fiind o investigatie nedureroasa si neinvaziva.
In functie de sonda utilizata, imaginile ecografice pot fi unidimensionale, bidimensionale sau tridimensionale.

In ce consta ecografia?
Investigatia se realizeaza cu ajutorul unei sonde care se trece deasupra portiunii investigate. Sonda transmite ultrasunetele pe care le reflecta diferitele tesuturi catre un calculator. Inainte de inceperea procedurii, medicul aplica un gel pe portiunea care urmeaza sa fie investigata. Gelul faciliteaza contactul sondei cu pielea sau mucoasele. In cele mai multe cazuri, pentru efectuarea investigatiei pacientul trebuie sa stea pe o suprafata plana (un pat).
Pentru a putea examina structuri anatomice diferite se folosesc diferite tipuri de sonde (pentru structuri situate superficial sau profund, pentru cavitati precum vagin, rect, esofag).
Pe masura ca tehnologia a evoluat au aparut tipuri speciale de sonde si software, realizand astfel imagini tridimensionale - ecografia 3D si 4D, folosite in special in sarcina pentru detectia malformatiilor si reconstructia faciala a fatului.

Dacă doriți o filtrare a datelor, tastați numele medicului sau denumirea serviciului în căsuța de mai jos:

Înapoi

Calculator specialitati

Total: 0lei
Bifați serviciile dorite din lista alaturata.
021 302 9434
Strada Matei Basarab 45, Bucharest 30671, Romania
Termeni si condițiiConfidențialitateCopyright © 2014 Centrul Medical Matei Basarab. Toate drepturile rezervate.
SEO monitor