Close
Expeditor*
Email*
Cod antispam*
(Tastati codul de mai jos)

Centrul Medical Matei Basarab - Bucuresti Centrul Medical Matei Basarab - Bucuresti
*2662*CMMBTarif normal în orice reţea mobilă 021 302 9434
Program call center8-20 Luni - Vineri
8.30-13 Sâmbătă

Înscriere newsletter

Nume:

Prenume:

E-mail:

Sunt de acord să primesc informaţii de la Centrul Medical Matei Basarab.

Contul meu PacienţiParteneri
  1. Hormonul antiMulleri...

Hormonul antiMullerian - AMH

2 Octombrie 2014

Deoarece fertilitatea scazuta apare in mare masura  ca urmare a  cresterii varstei la care femeile se hotarasc sa devina mame, masurarea rezervei ovariene prezinta un interes major. Pentru acest obiectiv masurarea AMH (hormonul AntiMullerian) se foloseste tot mai mult. Determinarea rezervei ovariene poate furniza informatii despre numarul de ani fertili pe care o femeie il mai are sau poate prezice rezerva ovariana inainte de tratamentul necesar fertilizarii in vitro.


  AMH este un marker hormonal pentru prezicerea cantitativa a rezervei, imbatranirii si disfunctiei ovariene. Nivelul de anti-mullerian scade la femei inainte de menopauza deoarece calitatea si numarul foliculilor ovarienei scad odata cu varsta. AMH nu poate masura numarul de ovocite dar se coreleaza foarte bine cu marimea rezervei de foliculi ovarieni. Prin hormonul antimullerian clinicianul are la dispozitie un marker seric al raspunsului ovarian care poate fi determinat indiferent de ziua ciclului menstrual si  care este independent de stilul de viata (fumat, consum de alcool, greutate) sau de antecendele personale legate de reproducere.

  O insuficienta ovariana prematura poate fi diagnosticata prin nivele serice neasteptat de scazute ale AMH iar sindromul de ovar polichistic, o binecunoscuta dereglare hormonala la femeile de varsta reproducerii, se reflecta prin cresterea de doua sau de trei ori a nivelului seric de hormon anti mullerian AMH.
021 302 9434
Strada Matei Basarab 45, Bucharest 30671, Romania
Termeni si condițiiConfidențialitateCopyright © 2014 Centrul Medical Matei Basarab. Toate drepturile rezervate.
SEO monitor